Wie is de persoon achter CS?

Mijn naam is Caitlin Knol en ik ben afgestudeerd aan Ter Groene Poorte te Brugge. Hier heb ik mijn diploma behaald voor meester patissier/chocolatier.

Toen ik de kans dan ook kreeg om een eigen onderneming op te starten, heb ik deze kans dan ook zeker met beiden handen aangegrepen. 

Wat voor studies en ervaringen heb ik op gedaan?

Ik heb een vooropleiding gedaan voor zelfstandig werkend banketbakker hier in Zwolle aan het Deltion Collega, ik koos toen voor de richting leren en werken. Dit omdat ik graag meer ervaring wou op doen in de praktijk. Ik heb tijdens deze studie jaren verschillende bedrijven gezien binnen en buiten Zwolle.

Ook wou ik graag hierna een vervolg opleiding doen, en al snel werd duidelijk dat ik mijn opleiding wou gaan volgen in België voor meester patisserie/chocolatier.                                           

Dit heb ik aan de school Ter Groene Poorte te Brugge gedaan. Dit is een school wat gespecialiseerd is op het gebied van gastronomie. Hier kreeg ik les van echte vak specialisten. Met deze opleiding werd je gespecialiseerd tot patissier/chocolatier op het gebied van Franse en moderne patisserie. Je kennis werd hier door verbreed maar je praktijk ervaring werd dan ook meteen naar een ander niveau getild. Tijdens mijn studie heb ik veel mogen zien en leren, wij kregen om de zoveel tijd eens een demo van bekende patissiers maar ook demo’s van verschillende bedrijven en hun producten. Ook gingen wij als school wel eens op bezoek bij verschillende bedrijven. Zo ben ik samen met een aantal andere studenten geselecteerd voor een cacao reis naar Mexico.

Tijdens deze reis heb ik verschillende plekken en plaatsen bezocht in Mexico. Hier kreeg ik te zien wat er komt kijken bij het product cacao en wat voor werkzaamheden daar vooraf aangaan. Dit vind ik erg belangrijk omdat je dan weet met wat je werkt en hoe je er mee moet omgaan omdat er bij chocolade zoveel meer komt kijken dan er gedacht word. Zo heb ik 3 verschillende cacaoplantages gezien met 3 verschillende manier van werken. Zo zag ik de moderne kant van een cacaoplantage maar ook de ouderwetse manier van vroeger. Ook zag ik een plantage tijdens deze reis wat door familie is opgezet en word door gegeven, je zag hier het verhaal van de familie maar ook hun verhaal over en van cacao. Op deze plantages zag ik het proces wat er bij cacao komt kijken dit was het proces van het cacao plantje tot het volledige eind product. Dit heeft veel indruk op mij achter gelaten omdat je zag hoe de mensen dit deden en wat hun er voor moeten doen, ter gelijken tijd was dit ook een super ervaring omdat je meer kennis en ervaring kreeg met het product cacao.

De opleiding moest afgesloten worden met een stage op niveau. Dit betekende dat je een stage plek moest hebben wat gelijk stond aan het niveau van school. Deze stage heb ik gevolgd in Amsterdam. 

Na mijn studie heb ik bij verschillende bedrijven in Zwolle nog geweldige ervaringen mogen op doen.

Waarom CS en waar staat het voor? 

CS staat voor kwaliteit van het product, passie voor patisserie en creativiteit om zo elke keer vernieuwde producten aan ons assortiment toe te voegen. Door deze 3 eigenschappen krijg je een product vol smaakbeleving die op een ambachtelijke manier bereid word. Wij van CS willen jullie graag kennis laten maken met de andere kant van patisserie. Door nieuwe smaken te gebruiken waar mensen niet snel aan denken, maar CS wel! Door deze nieuwe smaken te combineren met klassieke smaken krijg je een volledig nieuw en modern product. Ook werkt CS met verse en kwaliteit volle grondstoffen dit zodat de smaak van het product er nog beter uit komt. En dit proef je dan ook zeker terug! CS is dan ook gericht op het gebied van morderne en Franse patisserie.

Wij hopen jullie dan ook mee te mogen nemen op deze reis vol met smaken en beeldschone producten!

                                                                                            

© 2020 - 2022 CS Patisserie & Chocolaterie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel